QUINTALISQUE HEXAGON – geglazuurde tegel collectie

Sinds de lancering begin Mei is Osiris Hertman’s HEXAGON Collectie exclusief verkrijgbaar bij QuintaLisque. Vanzelfsprekend leverbaar in vrijwel alle kleuren en glazuren.

Alle tegels worden nog altijd met de hand gemaakt, maar voldoen welzeker aan de meest moderne eisen die worden gesteld aan pigmenten, glazuren en de ‘ondergrond’ van de tegel, de “bisque.”

De wervelende HEXAGON Collectie bestaat uit de Hexalot, Hexablock en Hexa M. Daarmee kunnen zeskantige combinaties worden gemaakt die muren een imponerend architectonisch en zeer dynamisch karakter geven. In 3D en “in & out.” Dutch Design in optima forma.

Dynamische Hexagonale patronen

Eind vorig jaar deed de verpletterend mooie collectie vloer- en wandtegels van QuintaLisque het creatieve hart van top-ontwerper Osiris Hertman sneller slaan. Hij zette zich aan de tekentafel en ontwierp in overleg met Liske Stellema van QuintaLisque zijn eigen “tegel-delen.” De Hexalot en de Hexablock. Daarmee creëerde Hertman de mogelijkheid om dynamische gekarfde patronen te leggen rondom een zeskantige kern. Hij noemt het beeldend “architectuur voor op de muur.”

Hexalot, Hexablock omsluiten Hexa M

Dat gaat met de HEXAGON Collectie best lukken. De Hexalot en Hexablock hebben een spanwijdte van maar liefst 30 cm. Ze omsluiten de Hexa M van QuintaLisque. Die vlakke, centraal geplaatste, tegel is 1 cm dik en heeft een “van-punt-tot-punt” middellijn van 14 cm. De Hexalot is een 3D tegel, 2 cm dik in het midden, aflopend naar een rand van 1 cm, die qua hoogte dus aansluit op de Hexa M. De Hexablock is een vlakke tegel van 2cm dik. Geplaatst rondom de Hexa M ontstaat zo een “in & out” effect.